Château Arnauld má historii starou několik staletí. Na jeho místě se již od konce prvního tisíciletí našeho letopočtu nacházelo převorství Arcins, které bylo významným místem pro poutníky mířící do Santiaga de Compostella. Mniši v okolí opatství vysázeli vinice, takže od středověku se zde postupně zvyšoval objem vyprodukovaného vína. V 17. století se stal majitelem převorství Arcins hrabě Pierre Jacques Arnauld, čímž vzniká Ch. Arnauld. V roce 1956 se majiteli stává rodina Theil (tehdejší vlastn
..ík Ch. Poujeaux). Francois Theil byl hlavním manažerem chateau až do roku 2007, kdy se chateau dostává do vlastnictví skupiny Allianz.
Sklizeň hroznů se na Ch. Arnauld provádí manuálně. Hrozny jsou tříděny na vinici a pak ještě dvakrát ve sklepě (před a po odstopkování). Hrozny se nejprve macerují za studena. Alkoholové kvašení probíhá v ocelových tancích s kontrolou teploty. Macerace po kvašení trvá 3 až 4 týdny, podle odrůdy a ročníku. Malolaktická fermentace probíhá v dubových kádích. Víno zraje 18 měsíců v sudech z francouzského dubu (z 25 % nových). Roční produkce je okolo 17 000 lahví.
V nově aktualizované klasifikaci Bordeaux Cru Bourgeois en 2020 bylo Château Arnauld zařazeno do nejvyšší třídy "Cru Bourgeois Exceptionnel".
↑ zobrazit méně
..
zobrazit více ↓