 
			 
									 
						 
							| Založeno | 18. století | 
 
						 
							| Klasifikace | AOC Pomerol | 
 
						 
							| Rozloha vinic | 6 ha | 
 
						 
							| Stáří keřů |  | 
 
						 
							| Půda | Jíl a štěrk, podloží bohaté na železo. | 
 
						 
							| Pěstované odrůdy | 70 % Merlot 30 % Cabernet Franc
 
 | 
 
						 
							| Roční produkce | 15 000 lahví | 
 
						 
							| Délka zrání v sudech | 16 - 18 měsíců (z 100 % nové) | 
 
						 
							| Vyráběná vína | 1) Ch. Clos L´Eglise 2) Esprit de L´Eglise (2. víno)
 
 | 
 
					
 				 
							 
		 	
		V 18. století bylo Clos L’Eglise se svými 14ti hektary na Pomerol dosti velkou doménou - větší než jakékoli jiné z tuctu skvělých vinařství, která tvořily, a stále tvoří, srdce Pomerolu. Díky dědickým problémům však došlo k rozdělení panství. Na jedné straně zůstalo původní Clos L’Eglise (rodina Rochut), na druhé se vytvořilo Clos L’Eglise-Clinet (rodina Mauléon).
V lednu roku 1997 zakoupila pozemek Clos L´Eglise od rodiny Rochut, madame Sylviane Garcin-Cathiard a s využitím svých		
			.. zkušeností z Château Haut-Bergey (Pessac-Léognan), vše zcela reorganizovala. 
Vinice se rozkládají na svahu, který navazuje na slavnou pomerolskou náhorní plošinu. Půda je složena z štěrku a jílu s bohatou zásobou železa v podloží. Toto složení dává pomerolu jeho zvláštní charakter. Jíl údajně propůjčuje vínům jejich tělnatost a kulatou plnost, která dominuje nad výraznými taniny. Železo je potom v pokročilém stáří vín zodpovědné za noblesní aroma lanýžů. 
Víno se vyrábí tradičními metodou. Používají se dřevěné fermentační termoregulační kádě o objemu 60 hl., každá šarže je v nich zpracovávána odděleně.
Víno Chateau Clos L´Eglise je postavené na lesním ovoci, sušených švestkách, dýmu, vanilce a lanýžích. V chuti je plné, hutné a silné, harmonické a mohutné. Víno tohoto chateau mám prostě moc rád. Je výjimečné a navíc jedno z nejlepších co jsem kdy ochutnal. Dynamické a plné energie! 
			↑  zobrazit méně
		
		..
			zobrazit více  ↓