Zpět « 
				La Tour Figeac 1999
		
		 
			Ročník:   1999
 
				Oblast | podoblast:  Bordeaux | SAINT EMILION
 
						Klasifikace:   St. Emilion Grand Cru Classé 
 
							
					Odrůdy:   80 % Merlot, 20 % Cabernet Franc
 
					Obsah alkoholu:   13 %
 
					Objem:   0,75 l
 
					Nejlepší k pití:   2006 - 2025
 
					
		
		
		Bohaté aroma v němž vládnou třešně v čokoládě, je lehce "cinknuté" nasládlou ostružinou, rozinkami a lékořicí. Pevné tělo a bohatá chuť v sobě ukrývá neuvěřitelně silný potenciál zrání. Ovoce a koření společně s lahodnými taniny zabalenými do lehkého dubového hávu tvoří krásné a harmonické víno.
 				
				
			Založeno: 1879
Rozloha vinic: 15 ha
Roční produkce: 40 000 lahví
Délka zrání v dubových sudech: 15 měsíců
			TOPVINO SCORE: 90/100 (10-2007)