Zpět «
Clos Manou 2011
Ročník: 2011
Oblast | podoblast: Bordeaux | Médoc
Klasifikace: AOC Medoc
Odrůdy: 75 % Cabernet Sauvignon, 15 % Merlot, 7 % Cabernet Franc, 3 % Petit Verdot
Obsah alkoholu: 14 %
Objem: 0,75 l
Nejlepší k pití: 2016 - 2023
Sedmnáctihektarová vinice obsahuje půdu složenou z hlíny a vápence (50 %) hlubokého štěrku (30 %) a štěrkopísku (20 %), keře jsou staré více než 40 let. Víno bude stárnout 17 až 18 měsíců ve 100 % nových dubových sudech. Mám rád nekonvenční vína vyráběná v malém objemu, lze v nich nalézt hodně složitostí a osobitosti jejich strvořitelů. A pokud máte podobné sklony jako já, kdy vás vášniví majitelé chateau uhranou nekomerčním přístupem a příjemnou opojností nápoje, potom si příležitost vlastnit pár lahví této ohromující "garážovky" z Médocu určitě nenechte ujít.
Rozloha vinic: 16,8 ha
Stáří keřů: 40 let
Roční produkce: 30 000 lahví
Délka zrání v dubových sudech: 18 měsíců
James Suckling: 87-88/100
TOPVINO SCORE: 90/100